Menu Sluiten

Schilderles en tekenles in kleine groepen

Cursus - Tekenen en schilderen in de Trappenberg

In deze cursus werken we aan de basis van je teken- en schildertalent, om zo je vaardigheid en plezier in het tekenen en schilderen te vergroten. Uitgangspunt tijdens de lessen is het tekenen en schilderen naar de waarneming. Onderwerp kan zijn stilleven, interieur, landschap, model of portret aangeboden in het atelier, maar er kan ook gewerkt worden naar eigen inbreng of ideeën.

Mede door de kleine groepsgrootte is er veel ruimte voor individuele begeleiding en kan iedereen meedoen. Ben je net begonnen dan help ik je met de grondbeginselen van het tekenen en schilderen. Meer ervaren schilders kunnen onder persoonlijke begeleiding werken aan een verdieping van techniek en eigen handschrift. We zullen samen kijken naar waar jij aan wilt werken en wat je wilt bereiken.

Er zal vanaf elk niveau steeds aandacht blijven voor tekenvaardigheid; tekenend, dan wel schilderend; door bewust en scherper te leren kijken. Elementen als kleurgebruik, toon/contrast, compositie, schildertechniek, materiaalgebruik en de opbouw van een schilderij komen in gemeenschappelijke besprekingen en al schilderend aan de orde.
Ik wil je uitdagen en helpen om tijdens het leer- en maakproces het eindresultaat los te durven laten, om zo jezelf te ontwikkelen en verrassen.
Om met meer vrijheid en plezier te schilderen!

Bij voldoende interesse, zullen ook workshops georganiseerd worden met meer specifieke thema’s als bijvoorbeeld diertekenen/dieranatomie of linosnede.

Tijden Donderdagmiddag 14.00 – 17.00
Andere lestijden in overleg
 
Kosten cursusblok 6 lessen 125 euro / cursusblok 8 lessen 165
Voor lessen met model (in overleg) wordt afhankelijk van het aantal deelnemers een vergoeding gevraagd
 
Locatie Mytylschool De Trappenberg
Crailoseweg 116
1272 EX Huizen
 
Auto A1 | afslag 8 / Blaricum | Crailoseweg / N527 ri Huizen |1e afslag linkerhand Museumlaan in | dan direct rechts de parkeerplaats op
Voldoende en vrij parkeren voor de deur
 
Materiaal
(eerste les)
Papier + houtskool/potlood
of materiaal waarmee je graag werkt of zou willen (leren) werken
olieverf alleen met Gamsol® of Zest-it®
 
Groep maximaal 6 leerlingen (zolang huidige corona-maatregelen van kracht)
We werken in een ruim lokaal; coronaprotocol wordt apart verzonden

Heb je interesse, mail naar: laurablomer@hotmail.com of bel/app 06 31333106